Objavljuje se prijedlog dopuna Pravilnika o registru članova HKZR-a, Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalan rad (licenci) HKZR, te Pravilnika o sadržaju, rokovima i postupku provjere stručnosti HKZR (dopune su evidentirane crveno).

Prijedlogom predmetnih dopuna , nastoji se postići veća i brža učinkovitost rada Komore i Strukovnih razreda HKZR u cilju provedbe zaštite interesa svojih članova.
Ujedno istim prijedlogom implementira se u formalnom smislu odluka o članarinama za članove koji rade u inozemstvu kao i odluka o naknadi za izdavanje licence kod druge razine obrazovanja, definiraju se registri unutar Strukovnih razreda, te se omogućava izdavanje licenci kod duge razine obrazovanja.
Ovim prijedlozima jasno se utvrđuju definicije pojedinih vrsta trajnog usavršavanja kao i postupci kod umanjenja bodova, te postupci prikupljanja bodova za dobrovoljne i nezaposlene članove, kao i procedura kod podnošenja pojedinačnih zahtjeva za vrednovanje edukacija. Jasno je utvrđena potrebna dokumentacija koju je član ili organizator dužan dostaviti radi vrednovanja pojedinih vrsta stručnog usavršavanja, kao i obveze kod utvrđivanja i donošenja godišnjih planova stručnih sastanaka.

Preuzmite prijedloge pravilnika:

PRAVILNIK O IZDAVANJU, OBNAVLJANJU I ODUZIMANJU ODOBRENJA ZA SAMOSTALAN RAD (LICENCE)

PRAVILNIK O REGISTRU ČLANOVA HRVATSKE KOMORE ZDRAVSTVENIH RADNIKA

PRAVILNIK O SADRŽAJU, ROKOVIMA I POSTUPKU PROVJERE STRUČNOSTI

 

Svoje eventualne prijedloge i mišljenja u roku od 15 dana dostavite na adresu: hkzr@hkzr.hr

Komentari su onemogućeni.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Više informacija Postavke privatnosti Saznajte više o našim pravilima o kolačićima