Na temelju članka 84. Zakona o djelatnostima u zdravstvu (NN 87/09), dana 03. veljače 2010. godine osnovana je Hrvatska komora zdravstvenih radnika (HKZR).

Osnivači Komore su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, Hrvatska sanitarna udruga, Hrvatsko društvo inženjera medicinske radiologije, Hrvatska udruga radnih terapeuta i Hrvatska udruga laboratorijske medicine.

HKZR jest samostalna i neovisna strukovna organizacija sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. Komora obavlja sljedeće javne ovlasti:
*vodi registar svojih članova,
*izdaje, obnavlja i oduzima odobrenje za samostalan rad svojih članova u okviru čega propisuje sadržaj, rokove i postupak provjere stručnosti i osposobljenosti u vezi s obnavljanjem Odobrenja za samostalan rad,
*obavlja stručni nadzor nad radom svojih članova.

HKZR predstavlja i zastupa interese zdravstvenih radnika koji obavljaju djelatnost sanitarnog inženjerstva, zdravstvenu radiološko-tehnološku djelatnost, djelatnost radne terapije te medicinsko laboratorijsku djelatnost.

Zdravstveni radnici koji obavljaju navedene djelatnosti na području Republike Hrvatske, obvezno se učlanjuju u Komoru.

Hrvatska komora zdravstvenih radnika

Trg Drage Iblera 9, Zagreb, III. kat
HKZR, p.p. 191, 10000 Zagreb
Tel: +385 1 4667 990
e-pošta: hkzr@hkzr.hr

Upite šaljite putem adrese e-pošte hkzr@hkzr.hr. Nakon što primimo vaše pitanje proslijedit ćemo ga u stručnu službu Komore koja će na njega odgovoriti.

 

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Više informacija Postavke privatnosti Saznajte više o našim pravilima o kolačićima