Skoro 6.000 zdravstvenih djelatnika sudjelovalo na webinaru “Zdravstveni djelatnici u borbi s COVID- 19“

Skoro šest tisuća zdravstvenih radnika, članova devet komora u zdravstvu, sudjelovalo je u četvrtak, 18. veljače na 2. webinaru “Zdravstveni djelatnici u borbi s COVID- 19“. Webinar je organiziran u sklopu javnozdravstvene kampanje Imaš znanje, budi primjer! koju je u siječnju pokrenulo devet komora, a čiji je cilj dodatno informirati zdravstvene djelatnike o svim aspektima cijepljenja protiv COVID-19.

Kako se zdravstveni radnici nose s COVID-19 i kako izgleda njihov svakodnevni rad s pacijentima za vrijeme epidemije neka su od pitanja na koje su sudionici odgovorili na ovom webinaru. Webinar se dotaknuo i straha od zaraze i od epidemije kojeg proživljavaju i zdravstveni radnici.

Webinar je počeo intervjuom sa specijalistom ginekologije i porodništva  Borisom Ujevićem, prim. dr.med., koji je vodila Vesna Štefančić Martić, dr.med. Doktor Ujević dao je odgovore na ključna pitanja o cijepljenju trudnica ili dojilja te pitanja o tome utječe li cijepljenje na plodnost žena ili muškaraca.

Sudionici webinara bili su fizioterapeutkinja Iva Lončarić Kelečić, dipl. physioth., radiološka tehnologinja Monika Likić, mag. radiol. tech., predstojnica Katedre za zdravstvenu i kliničku psihologiju s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr.sc. Anita Lauri Korajlija, glavna sestra Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Danijela Miše, mag.med.techn. i primalja Banana Kunina, bacc.obs. Webinar su moderirali dr. sc. Biljana Kurtović, magistra sestrinstva i dopredsjednik Hrvatske komore fizioterapeuta Zoran Filipović, bacc. physioth.
Pogledajte webinar http://bit.ly/Zdravstveni_djelatnici_u_borbi_s_COVID19

Zaključak i poruka webinara je, složili su se sudionici,  da su se od samog početka pandemije i bespoštedne borbe s COVID-19 zdravstveni djelatnici  iznimno brzo prilagodili novim i iznimno teškim uvjetima, rada bez obzira koliko oni izazovni i nepoznati bili u danom trenutku. Tijekom cijele godine, koliko traje iznimno teška i stresna bitka s virusom, zadržali su entuzijazam i pokazali ogromnu hrabrost, snalažljivost i požrtvovnost te iznad svega znanje i profesionalizam. Zdravstveni profesionalci  složili su se oko toga zašto je važno da se zdravstveni radnici cijepe –  oni time čuvaju sebe, svoje kolege i svoje obitelji, ali i svoje pacijente i njihove obitelji.

U drugom dijelu webinara sudionici su sat vremena odgovarali na pitanja gledatelja webinara, koja su se između ostalog odnosila na burn out sindrom kod zdravstvenih djelatnika, na razinu sigurnosti i zaštite od zaraze na radnim mjestima te na svakodnevni rad s pacijentima za vrijeme COVID-19. Na kraju webinara istaknuto je da je prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 14. veljače bilo cijepljeno nešto više od 32.400 zdravstvenih djelatnika što je oko 44 posto svih zdravstvenih radnika u Republici Hrvatskoj.

Organizatori webinara su Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska psihološka komora, koje su ujedno i nositeljice kampanje Imaš znanje, budi primjer!.

Više o cijepljenju i o kampanji pročitajte na www.budiprimjer.hr

Komentari su onemogućeni.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Više informacija Postavke privatnosti Saznajte više o našim pravilima o kolačićima