Na temelju čl. 22.a st.1.toč.11. Statuta HKZR te čl.4. Pravilnika o izborima tijela HKZR, Predsjedništvo HKZR je na svoj sjednici održanoj dana 25.11.2013. donijelo sljedeću

 

ODLUKU O RASPISIVANJU IZBORA ZA VODITELJE I ZAMJENIKE VODITELJA  SR HKZR, ČLANOVA NADZORNOG ODBORA

   HKZR I ČLANOVA SUDOVA HKZR U PRVOM I DRUGOM STUPNJU

 

 

1. Raspisuju  se izbori za Voditelje i zamjenike Voditelja SR HKZR, članova Nadzornog odbora HKZR i članova Sudova HKZR u prvom i drugom stupnju.

 

2. Izborna skupština održat će se 01. veljače 2014.god.

 

3. Temeljem javnog poziva objavljenog na web stranici 25. studenog 2013. godine i prijedloga Vijeća SR HKZR, Predsjedništvo HKZR imenovat će Središnje izborno povjerenstvo HKZR u sastavu:

 

a) SR DSI predsjednik i 2 člana i njihovi zamjenici

 

b) SR ZRTD predsjednik i 2 člana i njihovi zamjenici

 

c) SR DRT predsjednik i 2 člana i njihovi zamjenici

 

d) SR MLD predsjednik i 2 člana i njihovi zamjenici.

 

Predsjedništvo HKZR će do 03. prosinca 2013.god. imenovati članove Središnjeg izbornog povjrenstva

 

4. Prijedlozi kandidatura za Voditelje i zamjenike Voditelja SR HKZR te članova Nadzornog odbora te članova Sudova HKZR, moraju prispjeti  Središnjem izbornom povjerenstvu najkasnije do 15. siječnja 2014.god.

 

Uz prijedloge treba obvezatno dostaviti pisano očitovanje svakog kandidata o prihvaćanju kandidature.

 

5. Središnje izborno povjerenstvo će, najkasnije do 5. prosinca 2013.god., pripremiti i objaviti na službenoj web stranici HKZR obrasce, propisane Pravilnikom o izboru tijela HKZR, za kandidature Voditelja i zamjenika Voditelja SR HKZR te članova Nadzornog odbora HKZR i članova Sudova HKZR u prvom i drugom stupnju.

 

6. Kandidate za voditelja Strukovnog razreda, odnosno zamjenika voditelja Strukovnog razreda, predlažu članovi Komore, pripadnici pojedinog Strukovnog razreda. Za pravovaljanost kandidature potrebno je prikupiti 2% potpisa članova Komore pripadnika Strukovnog razreda, s time da taj broj ne može iznositi manje od 20 potpisa pripadnika Strukovnog razreda.

Kandidat za voditelja i zamjenika voditelja Strukovnog razreda mora ispunjavati sljedeće uvjete:

-da je član Komore,

-završen stručni ili sveučilišni studij,

-odobrenje za samostalan rad,

-uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak i da nije osuđen za kaznena djela,

-da protiv kandidata nije izrečena disciplinska mjera Suda Komore, najmanje 5 godina radnog iskustva u djelatnosti iz koje se bira,

-državljanin Republike Hrvatske.

 

Kandidat za voditelja Strukovnog razreda i zamjenika voditelja Strukovnog razreda dužan je za isticanje svoje kandidature priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta za voditelja Strukovnog razreda i zamjenika voditelja Strukovnog razreda, životopis, motivacijsko pismo te plan i program rada za mandatno razdoblje za koje ističe kandidaturu.

 

7. Za pravovaljanost kandidature za članove Nadzornog odbora HKZR te članova Sudova HKZR u prvom i drugom stupnju potrebno je prikupiti najmanje 1% potpisa pripadnika svakog Strukovnog razreda, s time da taj broj ne bude manji od 1.

 

Članovi Nadzornog odbora i članovi Sudova Komore ne mogu biti članovi niti jednog drugog tijela Komore.

 

8. Na kandidacijski postupak tijela koja se biraju  na odgovarajući se način primjenjuju odredbe Pravilnika o izboru delegata Skupštine HKZR.

 

9. Voditelja i zamjenika Voditelja svakog Strukovnog razreda HKZR, kao i članove Nadzornog odbora HKZR i članove Sudova HKZR biraju delegati na Skupštini, pripadnici pojedinog Strukovnog razreda, tajnim glasovanjem.

Izborni postupak  provodi Središnje izborno povjerenstvo HKZR.

 

10. Temeljem izbora Voditelja SR HKZR, Skupština HKZR potvrđuje Predsjednika HKZR i dopredsjednike HKZR, prema redoslijedu utvrđenom Statutom HKZR.

 

Skupština HKZR, temeljem provedenih izbora, imenuje članove Nadzornog odbora HKZR i članove Sudova HKZR u prvom i drugom stupnju.

 

11. Ova Odluka stupa na snagu s danom objave na web stranici HKZR.

 

 

 

 

Predsjedništvo HKZR

Komentari su onemogućeni.

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Više informacija Postavke privatnosti Saznajte više o našim pravilima o kolačićima